Čo všetko by mala moderná detská izba obsahovať

Čo všetko by mala moderná detská izba obsahovať?

0 comment

Navrhovať detskú izbu je zážitkom. Obzvlášť, ak chcete vyhovieť požiadavkám dieťaťa, ktoré tam chce mať všetko naraz. Ako by teda mala vyzerať moderná detská izba ?

Základom je nadčasová a dobrá posteľ. Medzi kvalitné, patria tie z masívu. Masívna jednolôžková posteľ do detskej izby bude skvelým rozhodnutím, ktoré ocení aj vaše dieťa. Vybrať si môžete postele s úložným priestorom, na nožičkách, či v klasickom prevedení. Postele s čalúneným čelom pôsobia tiež veľmi moderne a štýlovo.

Deti idú radi s dobou. Hlavne ak sa rozprávame o deťoch vo veku 8+ ktoré očakávajú luxusnejší nábytok a najlepšie technológie. Moderné detské izby sa čoraz viac prispôsobujú aj psychologickým potrebám dieťaťa. Vplyv prostredia v ktorom vaša ratolesť vyrastá, môže ovplyvniť jeho celkový vývin.  Dôležitá je farba izby, ktorá by mala vzbudzovať v dieťati pokoj a radosť vždy, keď sa do nej vráti. Najlepším výberom sú pastelové teplé farby ako žltá, hnedá, zelená, či ružová.

Pri navrhovaní by sme nemali zabudnúť ani na úložné boxy a krabice, ktoré prakticky nezaberú veľa miesta a majú dostatok priestoru na uskladnenie všetkých hračiek a iných potrieb. Dôležitou súčasťou sú aj skrine, ktoré budú pre deti praktické z hľadiska používania. Modernými sa znova stávajú rohové skrine, ktoré vyplnia priestor v detskej izbe. Doba ide dopredu a televízor sa nenachádza už len v obývačke a spálni. Mnoho detí si ho vyžaduje vo svojej izbičke na sledovanie večerných rozprávok. Modernými sa preto stávajú televízne stolíky s farebnými zásuvkami, ktoré doladia kútik detskej izby.

Každý rodič chce, aby jeho dieťa vyrastalo v modernej a farebnej izbe, kde sa bude cítiť dobre a bezpečne. Pre ďalšie nápady a inšpirácie odporúčame preto sledovať magazín drevko.sk.