Čo všetko by mala moderná detská izba obsahovať

Čo všetko by mala moderná detská izba obsahovať?

Navrhovať detskú izbu je zážitkom. Obzvlášť, ak chcete vyhovieť požiadavkám dieťaťa, ktoré tam chce mať všetko naraz. Ako by teda mala vyzerať moderná detská izba ?

Základom je nadčasová a dobrá posteľ. Medzi kvalitné, patria tie z masívu. Masívna jednolôžková posteľ do detskej izby bude skvelým rozhodnutím, ktoré ocení aj vaše dieťa. Vybrať si môžete postele s úložným priestorom, na nožičkách, či v klasickom prevedení. Postele s čalúneným čelom pôsobia tiež veľmi moderne a štýlovo.

Deti idú radi s dobou. Hlavne ak sa rozprávame o deťoch vo veku 8+ ktoré očakávajú luxusnejší nábytok a najlepšie technológie. Moderné detské izby sa čoraz viac prispôsobujú aj psychologickým potrebám dieťaťa. Vplyv prostredia v ktorom vaša ratolesť vyrastá, môže ovplyvniť jeho celkový vývin.  Dôležitá je farba izby, ktorá by mala vzbudzovať v dieťati pokoj a radosť vždy, keď sa do nej vráti. Najlepším výberom sú pastelové teplé farby ako žltá, hnedá, zelená, či ružová.

Pri navrhovaní by sme nemali zabudnúť ani na úložné boxy a krabice, ktoré prakticky nezaberú veľa miesta a majú dostatok priestoru na uskladnenie všetkých hračiek a iných potrieb. Dôležitou súčasťou sú aj skrine, ktoré budú pre deti praktické z hľadiska používania. Modernými sa znova stávajú rohové skrine, ktoré vyplnia priestor v detskej izbe. Doba ide dopredu a televízor sa nenachádza už len v obývačke a spálni. Mnoho detí si ho vyžaduje vo svojej izbičke na sledovanie večerných rozprávok. Modernými sa preto stávajú televízne stolíky s farebnými zásuvkami, ktoré doladia kútik detskej izby.

Každý rodič chce, aby jeho dieťa vyrastalo v modernej a farebnej izbe, kde sa bude cítiť dobre a bezpečne. Pre ďalšie nápady a inšpirácie odporúčame preto sledovať magazín drevko.sk.